Skip to content


Lazázás Etyeken

Gyanús, ha egy rendezvény elkezd magvas gondolatokra hivatkozni: „A kultúra ott kezdődött, ahol az ember letelepedett és földet kezdett művelni. A kultúra akkor ér véget, amikor az ember elszakad a földtől.” – ez a magvat a VII. Etyeki Kezes-Lábos Fesztivál honlapjáról lestem le. De az egyéb programok ismeretében ez nem rettent el, és ne rettentsen el másokat sem. A már megszokott profi szervezéssel várják a tömeget: Budapestről a Kelenföldi Pályaudvarról indulnak Etyekre közvetlen buszjáratok, a fesztivál alkalmából sűrűbben (a részletes menetrendért kattintson). A fesztivál helyszíneit pedig folyamatosan cirkáló kis buszok kötik össze, melyekre mondhatni jelképes az egész napra és korlátlan utazásra szóló jegy: 6 éves korig ingyenes, 12 éves korig és nyugdíjasoknak 300, 12 éves kor felett 700 forint.

És hogy miért érdemes kibuszozni/kiautózni Etyekre? Mert lesz gyerekprogram rengeteg, lesznek koncertek, élvezetesek, és lesz bor, sokféle. Egyrészt ott lesz Etyek színe-java (őket most nem sorolnám, hiszen otthon vannak), másrészt lesznek vendégek, mégpedig nem is akárkik: Sopronból Horváth Ráspi József,, a Balaton mellől jönnek Laposáék (Bazalbor) Badacsonyból, a Villa Tolnay Csobáncról, a Tamás Pince Balatonfüred-Csopaki Borvidékről, és a Légli Géza vezényelte Kislaki Bormanufaktúra Szőlőskislakról.
Tokaj-Hegyalját is népes csapat képviseli: az AZ Nektár Pince, a Dorogi Testvérek, a Tokaj Pendits, a Tokaj Nobilis, Homonna Attila és Demeter Zoltán.
Szekszárdról érkezik Németh János és a félig etyeki Gradowski Birtok.
Egert az Orsolya Pince, a St. Andrea Szőlőbirtok és Bolyki János képviseli.
Somlót a Kreinbacher Birtok, a Mátrát Szecskő Tamás, Karner Gábor Kézműves Borászata, Németh Attila Gábor és Losonczi Bálint képviseli. Villányból érkezik Tiffán Ede és Zsolt, valamint Kiss Gábor. És hogy legeyn határon túli is, a drága jó Bott Frigyes is ott lesz Révkomáromból.
A borokhoz pedig lehet hallgatni például a Kolompos együttest, a Técsői bandát vagy Bognár Szilviát. Mindehhez az időjósok napsütést és elviselhető hőmennyiséget ígérnek.

Címkék: etyek buda kezes labos

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr811396533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása