Skip to content


Piac a 37-es úton

A tokajiak elirigyelték a remekül működő a Káptalantóti mellett működő öko-piac sikerét, így sebtiben megcsinálták a sajátjukat. A kezdeményezés motorja a Disznókő brit munkatársa, Katherine Chapman. Vasárnap, azaz április 15-én Tokajba menet vagy onnan jövet meg lehet állni a Sárga Borháznál, hogy bevásároljunk a Tokaj-Hegyalja Piacon. Aki az elsőről lemarad, egy hónap múlva pótolhat. A szervezők azt tervezik, hogy minden hónap második vasárnapján 10 és 15 óra között megtartják a vásárt.


Nagyobb térképre váltás

Amit vehetünk: helyi termelők, kézművesek portékáit, tehén-, juh- és kecskesajtot, mindenféle lekvárokat és szörpöket, mangalicából készült finomságokat, mézet, zöldséget, gyümölcsöt, biotermékeket. Emellett kosarat, kerámiát, népi és fajátékokat és így tovább. Sőt a nyitásra egy kis ünnepi műsor is gyerekprogramokkal, táncházzal, filmvetítéssel, sárkányeregetéssel (hozott sárkányokkal!).


Állandó kiegészítő program: furmint-kóstoló Sárga Borház fölötti teremben. Első alkalommal Béresbor Szőlőbirtok és Pincészet, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Demeter Zoltán, Dereszla Pincészet, Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, Dobogó Pincészet, Füleky Pincészet, Karádi-Berger Borászat, Sauska Tokaj lesz soron. A beugró 1900 Ft, amiért minden borászatnál egy bort lehet megkóstolni.


Az első paicra már több, mint negyven környékbeli termelő jelentkezett be. És ahogy kell, van már weboldal (blogspotos), van facebook-oldal, és persze a kommunikációhoz e-mail cím is: tokajhegyaljapiac@gmail.com.

Sok sikert a szervezőknek!

Címkék: tokaj rendezvény tokaj hegyalja piac

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr504408026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása