Skip to content


Zenés séták Budafokon, hagyományőrzés Szentendrén

A korábbi évektől eltérően idén egy héttel a nagy őszi Borkiállítás és Vásár (A Borfesztivál) előtt egy héttel rendezik a XXI. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált, valamint a szentendrei skanzenben a Szüreti sokadalmat. Budafok kevésbé tűnik izgalmasnak borban, bár ott lesz a Debreczeni_Ferenczi Pincészet, ahol meg lehet kóstolni a Mérész-korszak utáni borokat, a Katona Borháznál a wellness-bort (jelentsen ez bármit is). Pezsgőben viszont erős lesz: lehet a Törley és a Garamvári pincében kóstolni, sőt mindkét pincét meg lehet látogatni, ami szerintem izgalmas kaland lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt (kedvcsinálónak ajánlom egy korábbi pezsgős posztom videóit). Az Oroszlános udvarban szombaton és vasárnap is délelőtt 11 órától késő estig koncertek és mindenféle egyéb produkciók lesznek gyerekeknek és/vagy felnőtteknek. A letölthető programfüzet csak egy kattintásnyira van innét. A programok ingyenesek.

A szentendrei skanzenben is legalább 15-20 éve rendeznek ősszel szüreti sokadalmat – azaz van őrzendő hagyomány így is, úgy is. A skanzenben általában a gyerekprogramok a legfőbb attrakciók, de évről évre erősödik a boros vonal. Régebben egy-két etyeki borász (Gombai Nagy Tiborral például több évben is találkoztam), esetleg néhány tokaji képviselte a borkészítőket. Az utóbbi időkben azonban évről évre impozánsabb a lista. Az idei mezőnyt – ha jól értesültem – Alkonyi László válogatta, tehát biztosak lehetünk benne: válogatott csapat lesz ott. Tokajból érkezik az AZ Nektár Pince, a Bott Pince, a Breitenbach Pince, Demeter Zoltán, a Dorogi Testvérek Pincészete, a Kikelet Pince, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok és Vissy László. Egert Bolyki János képviseli; Mátrát Karner Gábor és Szecskő Tamás. Etyekről a Hernyák Birtok és a Zarándok Pince lesz ott. Somlóról érkezik a Dénes Hegybirtok, a Hollóvár Pincészet és a Fekete Pincészet, Balaton mellől Bussay doktor, Légli Géza és Tamás Ervin. A második legnépesebb küldöttség a szekszárdiaké: Dúzsi Tamás, Németh János, Pálos Miklós és Vesztergombi József, akikhez csatlakozik Mohácsról a Planina Borház. A határon túlról érkezik Bott Frigyes, a párkányi Drozdík Pincészet és a szerémségi Maurer Pincészet. A skanzenbe van belépőjegy (két felnőtt két gyerekkel 4000 forintért jut be). A részletes programról itt tájékozódhatnak.

Töltsék jól a hétvégét, kóstoljanak sok jó bort.

Címkék: rendezvény szentendre budafok skanzen

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr592270119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palchy 2010.11.16. 11:20:02

Kedves Szerző Úr! Kiegészíteném a tájékozódást annyival, hogy a szentendrei Skanzenben Egert a Demeter Pincészeti is képviselte.

süti beállítások módosítása