Skip to content


Fürdeni somlóiban – jó

Somló vagy Tokaj? Somló és Tokaj? A tanúhegyről ugyanis mindig felrémlik Szepsy István egy régebbi nyilatkozata (a hely és idő kiesett az emlékezetemből), amelyben Somlót Magyarország legizgalmasabb borvidékének nevezte. Pedig akkoriban még csak Györgykovácsról és Fekete Béláról beszéltek arrafelé. Azóta nagyot fordult a somlói borszekér. Erről győződhetnek meg azok, akik elmennek holnap, november 18-én délután a Festetics Palotába. A beugró jelképes ahhoz képest, hogy Somló legjobb borait kóstolhatja végig a látogató.
A részt vevő borászok ábécében: Bogdán Birtok, Csordás-Fodor Borház, Dénes Hegybirtok, Fazekas Borpince, Fekete Pince, Györgykovács Kispincészet, Hollóvár Pincészet, Kreinbacher Birtok, Kolonics Károly Családi Pincészet, Laposa Pincészet, Somlói Apátsági Pince, Spiegelberg Borpince, Szabóvári Pincészet, Szent Ilona Borház, Tornai Pincészet.

Albert gazdát idézve: fogják a poharukat, és menjenek somlóit kóstolni.


Somlói Tavasz Egyesület kóstolója
Festetics Palota
1088 Budapest, Pollack Mihály tér 3.
2009. november 18. 16-20h
Részvételi díj: 5000 Ft


Címkék: somló rendezvény somlói tavasz

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr221531479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása