Skip to content


A lépcsőházból jelentem

Erről lemaradtam. A Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. remek kísérőprogramként kitalálta: legyen a 18. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztiválnak egy ütős címkeszépségversenye. Csupán azt nem értem, hogy milyen válogatási elvek alapján alakult ki az a mintegy 160 címkéből álló mezőny, ami megközelítheti akár a Magyarországon forgalomba hozott borok egy-két százalékát is. Talán egyszer megtudjuk. Ahogy azt is, hogy miként került a mezőnybe nagy számba különféle újvilági bor – természetesen az összes a Nier Fine Wines kínálatából. Aztán érdemes egymás mellé tenni a minőségéről méltán híres Törley tankpezsgők címkéit és az Ipacs Géza-válogatást. Sajnos a szavazást már lezárták augusztus 24-én, így nem gyönyörködhetünk a tanulságos címkegyűjteményben, és lecsúsztunk azokról a fesztiváljegyekről is, melyeket regisztráció ellenében lehetett nyerni. Ha valakit érdekelnek a címkék, próbálkozzon itt, vagy hívja segítségül a Google-t és a címkeszépségverseny kifejezést, a tárolt változat még biztosan fellelhető egy ideig.
Kigyűjtöttem a versenyben szereplő pincészeteket: Andreas Ebner (Pécs), Babits Pince (Tokaj), Baron von Twickel Szőlőbirtok (Szekszárd), Béres Birtok (Tokaj), Bodri Pince (Szekszárd), Borbély Pince (Badacsony), Borpalota (Mátra), Chapel Hill, Chateau Wanda Bormanufaktúra (Eger), Dimenzió Borászat (Kunság), Dúzsi Tamás (Szekszárd), Eszterbauer Pince (Szekszárd), Gál Pincészet (Szigetcsép), Götz Pincészet (Tokaj), Günzer Tamás Villány), Hagymási Pince (Eger), Hangácsi és Fia (Eger), Janus (Villány), Kiss Pincészet (Eger), Kolonics Pincészet (Somló), Korona Borház (Eger), Kovács-Gressly (Villány), Nier Fine Wine, Polgár Pince (Villány), St. Andrea (Eger), Szeleshát (Szekszárd), Szent István Korona (Etyek-Buda), Tokajikum Borház (Tokaj), Tóth Ferenc (Eger), Törley, Vida Péter (Szekszárd), Vylyan (Villány). Ha valaki lát rendszert akár a listában, akár a kiválasztott címkékben, azonnal szóljon. De előtte lapozzon!

Érdekességként ide teszek néhány címkét. A válogatásnál a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft.-éhez hasonló szigorú (és legalább annyira szigorúan titkos) elveket követtem.

Címkék: borfesztivál címke

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr551343586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörös és fehér 2009.08.28. 11:06:07

nekem minden további nélkül működik ez a cím:
www.aborfesztival.hu/index.php?page=cimkeszepsegverseny

sőt, még szavazni is enged. (nem mintha lenne nagyon mire.)

Weér Yvo · http://borboy.blog.hu 2009.08.28. 13:29:03

@vörös és fehér: az oldalról azonban már nincs erre mutató link

süti beállítások módosítása