Skip to content


Webpinceverseny 2.0

Örülhetünk, mert van, ahol működnek a borászszervezetek, azaz teszik a dolgukat: szerveznek, informálnak és népszerűsítenek. Ez ugyanis megadja a reményt arra, hogy egyszer nálunk is így lesz. A Deutsches Weininstitut (DWI) például igencsak aktívnak tűnik, legalábbis a honlapja alapján.

Negyedszer rendezték meg a borászatok weboldalainak versenyét, mert szerintük ma rendkívül fontos, hogy ez a globalista reklámfelület megfelelően közvetítse egy pincészet arculatát, törekvéseit. Ahogy Monika Reule, az intézet igazgatója megfogalmazta: a weblap egy borászatelektronikus névjegye. Mi meg hozzátehetjük: csak sokkal nehezebb jól megcsinálni, mint azt a kb. 8×4 centis kartonlapocskát, amit úton-útfélen osztogatunk, hogy reklámozzuk magunkat.

A tizenhét tagú zsűriben minden érintett szakma képviselője helyet kapott: borász, reklámszakember, internetes szaki, médiaszakértő. Szóval ők – a piszkos 17 – mintegy százötven honlapból választották ki a legjobbat, aztán kiosztottak két jó kis különdíjat, meg a legjobb tizenkét oldalról megszavaztatták az intézet oldalára látogatókat, hogy legyen közönségdíj is.

A díjazott oldalak közös vonása, hogy lényegretörőek, informatívak, mindemellett elegánsak, és persze mindegyiken van online vásárlási lehetőség, sőt némely pincészet oldala angol nyelven is elérhető. A zsűri abszolút favoritja a Max Müller I volt, második a Weingut Schloss Wackerbarth, a Klostergut Himmeroder Hof elegáns oldala pedig a harmadik helyre volt elegendő. A két különdíjas, a Weingut Clauer és a Weingut Jonas a webkettes elemek beépítéséért kapta az elismerést – utóbbinál külön kiemelték az online naplót, ami persze errefelé sem újdonság. A közönség a Hex vom Dasenstein borászszövetség honlapjára izgult.

A poszt A Művelt Alkoholistán jelent meg.

Címkék: web németország

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr491161226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása