Skip to content


Etyeki Kúria magyaroschan

Kaptam a levelet, hogy már hivatalos: új főborásza van az Etyeki Kúriának. Mérész Sándor, fiatal is, nemzetközi tapasztalata is van, Gál Tibor tanítványa is volt... és tehetséges is – aki kóstolta a Ferenczi és Debreczeni birtok borait, például a pinot noirjukat, meggyőződhetett a tehetség mértékéről. Mérész Sándor 2009. május 18-tól vette át az etyeki szőlőültetvények és pince szakmai vezetését Rudolf Krizantól.

És akkor a száraz adatok: Mérész Sándor a Károly Róbert Főiskolán szerzett borászmérnök diplomát, utána két évig dolgozott gyakornokként egy kaliforniai borászatban, majd onnan 1999-ben hazatérve 2001-ig Gál Tibor tanítványa volt. 2001-től a Pellegrini család tulajdonában lévő toscanai Aia Vecchia borásza, ahonnan 2005-ben tért vissza a Gál Tibor Pincészethez, majd 2006-től a Ferenczi és Debreczeni birtokon irányította a borászati munkát.

Sok sikert kívánunk.

Címkék: etyeki kúria etyek buda

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr541185788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása