Skip to content


Cava – majdnem champagne

Érdekes egybeesése a világnak, hogy a 19. századi Európa két szélén majdnem egy időben vesz nagy lendületet a klasszikus, champagne típusú habzóborkészítés: nálunk többek között Littke Lőrinc, majd Törley József voltak a műfaj úttörői, de magyar pezsgőkészítés annyiban…

Címkék: spanyolország katalónia 6 pont 5 pont cava penedes codorníu hoya de cadenas

Ordinárium-kísérlet: Tokaj Nobilis Birtokbor

Tavasszal Tokaj Renaissance újragondolt és újraszabott rendes évjáratkóstolóján úgy alakult, hogy csupán a száraz borokon tudtam végigszaladni, aztán még megkóstoltam pár érdekességet Litauszki Zsolt menüje mellé, de ezzel számomra véget is ért a rendezvény. A bőség zavara…

Címkék: tokaj furmint hárslevelű tokaj nobilis birtokbor 6 pont 5 pont

Nincs új a nap alatt – oroszok a spájzban (pincében)

Nemrégiben került a kezembe a '80-as évekből a Gondolat kiadó egyik népszerű sorozatánal, a Közös dolgainknak az egyik kötete: Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon (Budapest 1988). Közreadta, fordította, az előszót és a jegyzeteket írta Tardy Lajos. Találtam benne két…

Címkék: orosz ukrán útleírás

Boreklektika

Ez most sürgetősen kikívánkozott, pedig eredetileg azt terveztem, hogy egy érdekes kóstoló kapcsán majd alaposan körbejárom a Figula Pincészet borait a dűlőszelektált olaszrizlingtől a Szilénuszig és tovább, és majd arra vonatkozóan is cáfolhatatlan következtetéseket vonok le,…

Címkék: figula rozé balatonfüred csopak 5 pont cabernet suvignon

süti beállítások módosítása