Skip to content


Gallo elment

Március 6. óta már szinte minden boros fórumon megjelent a hír: meghalt Ernest Gallo, aki rászoktatta az amerikaiakat a borivásra, és testvérével felépítette a a világ egyik legnagyobb borászati vállalkozását: a Gallo birodalom 90 országban értékesíti mintegy 75 millió kartonnyi borát.

Ernest Gallo tevékenységét még Robert Mondavi is méltatta: Ernest látnok volt, aki elkötelezte magát amellett, hogy Amerikát borivó nemzetté alakítsa.” Kalifornia nem kis részben Ernestnek és tetvérének Juliónak köszönheti hírnevét. Julio vezette a borászatot, Ernest pedig az értékesítésért felelt. Nevükhöz fűződik a modern, olcsó, ám jól iható tömegbor megteremtését. Julio 1993-ban vesztette életét egy autóbalesetben.

Ha valaki kíváncsi a Gallo testvérek sikerének titkára, elolvashatja könyvüket (Ernest and Julio: Our Story)

Bár Ernest 90 éves koráig vett részt tevékenyen a családi vállalat vezetésében, lett volna tennivalója. Korán ment el, mert egyet még nem ért el: a sörről és a gyümölcsléről nem szoktatatta le az amerikaikakat.

Címkék: gallo egyesült államok

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr931160632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása