Skip to content


KultúrBorTúra

Hogy a klasszikust idézzem: fogják a poharukat... És menjenek Erdőbényére, ahol negyedszer rendezik meg a falu borászatai a Bor, Mámor Bénye fesztivált. Ami voltaképpen nem is fesztivál. Sokkal inkább egy hangulatos, a település hagyományait folytató falunap, ahol van kézműves vásár, kultúrprogram, sok; borkóstolási lehetőség a falu összes jelentősebb pincészetében, sőt a pincészeteknél egy-egy hegyaljai étterem séfjének a főzőtudományát is tesztelhetjük. Az időpont: augusztus 17-19. A helyszín: Erdőbénye – természetesen. A programot két nagyobb zenei program keretezi. Augusztus 17-én, pénteken este 21 óra 30 perckor a Bohemian Betyars ad koncertet a Sportparkban; augusztus 19-én, vasárnap este 20 óra 30 perckor pedig Váczi Eszter zárja a programot (valószínűleg fogszabályzó nélkül) a Karádi-Berger borászat kertjében. Augusztus 20. lehet a pihenésé és a borvásárlásé. (Részletek és tanácsok PaxTibi alatt!)

A nyitó és záró koncert között lesz több képzőművészeti mini kiállítás (Stark, FeLugossy és Leeman), rengeteg gyerekprogram, hogy a szülők nyugodtabban iddogálhassanak. A Zempléni Fesztivál két programját is Erdőbényén tekintheti meg a nagyérdemű augusztus 18-án, szombaton: a Turján Pincénél 18 órakor a Trió Föld nyom sztenderdeket és saját szerzeményeket, a Béres Szőlőbirtokon pedig egy órával később kezdődik a Vujicsics Együttes koncertje. És ha már zene, bakelit- (hivatalosan: vinyl-) gyűjtők csemegézhetnek Közé-Európa első legjobb komolyzenei lemezantikváriuma, a Concerto válogatott kínálatából.

Szállás ügyében nem érdemes ragaszkodni Erdőbényéhez: ebben ugyanis erősen szűkölködik a falu, de a környező településekről (Tolcsva, Erdőhorváti, Olaszliszka) akár bringával is gyorsan, fél-egy óra el lehet jutni Bényére mindenféle alsóbbrendű, portalanított utakon.


Nagyobb térképre váltás

Jó fesztiválozást!

(Csak hogy a történet kerek legyen: Erdőbényén részben a hagyományokból, részben az odatelepülők lelkesedéséből sajátos fesztivál-szubkultúra alakult ki: májusban rendezik a Kádár Napokat, júliusban a Drótszamár Fesztivált, augusztusban a Bor, Mámor, Bényét, szeptemberben a kötelező Szüreti Napot, majd pedig még a hónap végén a Hetedhét Pásztortüzek. A fesztiválok közti időszakokat pedig el lehet ütni Tokaj-Hegyalja egyetlen romkocsmájában, melyet a Karádi-Berger borászat üzemeltet.)

Címkék: rendezvény erdőbénye bor mámor bénye

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr824706761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása