Skip to content


Az első legjobb országblamázs

Valakik kitalálták: ha már jönnek a népek a Hungaroringre benzinbűzt szagolni július 23. és 26. között, adjunk mellé egy kis magyaroscht is: csináljunk nekik gasztronómiai fesztivált gulasch-sal, pálinkával, borral. Kitaláltak a rendezvénynek egy megaszellemes nevet is: Hungaroring Fest. Aztán a kitalálásnak annyira megörültek, hogy úgy érezhették, a többi már megy magától. Hát nem megy. A dilettantizmus már rendezvény honlapjáról is süt: tragikusan amatőr, információtartalma a rendezvény támogatói számára is kínos. Amikor a nyári borfesztiválokat szerveztem posztba, először arra gondoltam, ez a rendezvény is említést érdemel. Csakhogy épp az említést érdemlő információkat nem sikerült megszereznem. Így aztán kimaradt az összeállításból. Most már az is látszik, érdemei szerint. A szervezők ugyanis egyre nem gondoltak: a feszthez kellene talán közönség is, ahhoz meg tájékoztatás. A kiállítók meg szívnak: például a Babits Pince, Bock Józsefék, Tiffánék, Wunderlichék, a Bodri Pince, a Pálffy pince, a Sauska, az Etyeki Borház, Kovács Feri bácsi Tökről, Mayerék, Dúzsi Tamásék, a Tringa pince, a Borpalota... Meg persze a hazai pálinkakészítők színe-java Valószínűleg joggal érzik, hogy átvágták őket. Az alábbiakat az egyik érdekelt kiállító juttatta el hozzám. Olvassák. Tanulságos.

„Csilivili autócsodák, bősz motorok, óriás színpadok, dübörgő zene, autós mozi méretű kivetítők, bombázó hostesek rajokban, vereksenyautó-szimulátorok, bor-pezsgő-pálinka patakokban, hungarikum-falu, sokszáz fős gulyás óriásbográcsban – egyszóval minden együtt volt a várban csütörtök délelőttre, ami egy sikeres nemzetközi fesztiválhoz kell. Azaz majdnem minden. Mert vendég az nem volt sem csütörtökön, sem pénteken. Még nyomokban sem. Az okok: meleg van, csütörtök van, korán van, későn van, a külföldit nem érdekli Magyarország, csak a Forma 1 miatt jön, a magyar meg hűsöl a Balatonnál... Ja, és a belépő? 2800 Ft. A pohár plusz 700. Legyen mondjuk egy pohár bor 300 Ft. Ha csak ennyire vágyunk, ez 3800 Ft. Palackra vetítve 26.600 Ft/palack. Mondjuk 95 és 100 Euró között. Hmmm. A félliteres ásványvíz 400 Ft - csak mellékesen a 37-38 °C-ban! A boros kiállítók még csak-csak bemámorosodtak egymás standjain kóstolgatva búval borongva, de sajtba-gulyásba-capuccinóba-csikós ostorba mégsem lehet bánatot fojtani. Az elkeseredés olyan méretet öltött, hogy a kiállítók a saját kezükbe vették a sorsukat – illetve a szervezők sorsát. Egységes fellépésük hatására a szervezők ígéretet tettek arra, hogy szombat-vasárnap ingyenessé teszik a rendezvényt – hátha így sikerül látogatókat csalogatni a várba, és ezzel legalább részben kárpótolhatják a tetemes díjat fizető kiállítókat a Fest gyenge marketingjéért. Meglátjuk! Menjenek fel a várba, próbálják ki! Mert egyébként szép a környezet, jók a programok, sok a zene – akár kellemes családi program is lehetne.

Tehát ha szabad az estéjük, itt egy jó program a hétvége levezetésére.

Címkék: fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr241269155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kariking · http://ralialfa.blogspot.com 2009.07.26. 16:08:44

Nem is az volta lényeg, hogy legyenek ott emberek akik jól érzik magukat. Hanem, hogy a szervezők ki tudják mosni a pénzüket. Ez biztos sikerült is nekik így is, tehát lesz jövőre is.

brlv24 2009.07.26. 16:12:07

En voltam fent, hetvegen mar ingyenes...azaz amig nincsenek programok.
20:00 utan ismet 2800Ft, bar mar 800Ft lefogyaszthato....

brlv24 2009.07.26. 16:14:07

Fel is ugrok, amig sut a nap:)

Shitting Bull 2009.07.26. 16:23:22

Én csütörtökön jártam ott, de...
- csak a Besenyei repülése és az állítólagos F1 autó bemutatója miatt.
- elsétáltam a bejáratig, a feliratból azt gondoltam, ez is valami autós buli, majd benéztem a kerítésen és egy óriási bazárt láttam, mindenféle árusokkal. Ezek után felfedeztem, hogy 2800Ft lenne a belépő, köszöntem szépen és mentem a dógomra.
Eszerint jól tettem, hogy otthagytam az egészet. Mondjuk a "jegyszedő" droidok sem keltettek túl jó benyomást.

jorda 2009.07.26. 16:30:56

Magyarországon évek óta "túltermelés" van fesztiválokból!

Egy vállalkozói réteg-haszon reményében-úgy gondolja,hogy a fesztiválszervezéshez nem kell szaktudás és profizmus,hanem elég a szándék.
Ezt dilettantizmust az esetek döntő részében a kiállítók szívják meg.
Úgy látszik még mindíg nem eléggé,mert még mindíg van jelentkező nevesincs cégecskék által szervezett rendezvényekre.

A képlet egyszerű. !
Hirdesd meg a rendezvényt,gyüjts kiállítókat,szedd be előre a kiállítási díjakat.
Máris nyereséget könyvelhetsz el !
Hiszen,ha nem jelentkezik elég kiállító,akkor lehet spórolni a marketingköltséggel.
A rendezvény hirdetésével,propagálásával,ami alapfeltétele a sikernek.

Ma véleményem szerint dupla annyi rendezvényt szerveznek,mint amire valós igény,kereslet van.
Elsősorban a kiállítóknak kellene jobb belátásra térniük:ne jelentkezzenek tradíció nélküli,referenciák nélküli szervezők által kitalált rendezvényekre.

Tradíciókkal rendelkező kiállításokkal is gond van.
Itt van pl.a Budai Várban lévő Borfesztivál.
Felfoghatatlan,hogy miért kell a szűkös területre 30-50 %-kal több kiállítót bezsúfolni?
Kinek jó ez a szervezőkön kívül?
A válasz általában az szokott lenni,hogy sokan kimaradnak így is,sokan évek óta várakoznak,hogy bekerüljenek a Kiállításra!
Igen ez komoly érv! Azonban ez nem írhatja felül a normális,kulturált fesztiválozás látogatói körülményeit és a kiállítók jogos,tisztes egyenleghez fűződö jogait.

Senki sem gondolhatja komolyan,hogy éveken keresztül egy Pincészet csak marketing célokból,veszteséget előre bekalkulálva vesz részt a fesztiválokon.

The Paramour 2009.07.26. 16:46:29

Én szombaton voltam fent, és alig volt valami.. 2800 pénzért a nagy semmi!!!!

BKV reszelő 2009.07.26. 16:52:13

Ez a weboldal kész ! Ez az egész egy vicc ! :)

Illumination 2009.07.26. 16:55:29

Érdekes én tudtam róla.

DnP 2009.07.26. 17:01:27

Csutortok delutan mentem fel ugy, hogy semmit sem tudtam rol, csak annyit amennyit a radiok nyomtak: kb szinten semmit. Maszkaltam 3 orat, kocsikbol lof@szt sem lattam, a vippes reszre nem mentem be majd 3K ert, viszont lattam bent vagy 1.5 embert setalni, de lehet hogy 2 is volt az. A "honlapjuk" szanalmas, infotartalma nullla, vagy meg annyi sem. Nem mondja mi hol mikor, csak hogy feszt... anyad. Ja es vegulis jo volt, hogy Besenyei bacsi a napban repult negyed oran keresztul, igy a nezok kb 98%a vesztette el latasanak nagyreszet, koszonjuk hat meg a szervezoknek.
A 3 orabol vagy felet forditottam az autokra, a tobbit csak setalgattam itt ott, ugysem jartam meg arra... :)

Morgó Muki 2009.07.26. 18:22:04

@jorda: "Úgy látszik még mindíg nem eléggé,mert még mindíg van jelentkező nevesincs cégecskék által szervezett rendezvényekre."

Nem baj, ha nem vagy otthon a rendezvényszervezésben, az a baj, ha osztod az észt mielőtt tájékozódnál. Most például szerencsésebb lett volna, ha kideríted, ki az a nevesincs cég, aki ezt szervezte, mert miközben ez egy kevéssé sikerült fesztivál, ami sok sebből vérzik és ezt joggal teszed szóvá, szavaid hiteltelenné válnak, amint kiderül dilettantizmusod.

plutó111 2009.07.26. 18:30:34

Ez most komoly, hogy egy ilyen rendezvényre belépőt szednek? Nagyon buta emberek lehetnek. Ez olyan mintha étterembe ugy lehetne belépni hogy az ember fizet 2800 ft-t, és persze utána még kifizeti a vacsoráját is. Normálisan ennek ugy kéne müködnie, hogy a rendező vagy a helypénzböl akar megélni vagy jutalékot számit fel az eladott borok, pálinkák után (pl. csak kupponokért lehet vásárolni amit ő árusit....)

Shitting Bull 2009.07.26. 18:59:46

@Morgó Muki: miért? Szerinted ki rendezte? A RedBull?

DnP 2009.07.26. 19:06:13

@Shitting Bull: lajonesszes lamasag. Valami piramisjatek ez vagy mi? Mostanaban egy rakat ilyen ceg van, lepj be hozzank egy tagunk azonositojara hivatkozva es akkor vehetsz ezt azt occcson. Ha sokan lepnek alolad akkor megolcsobb... ez is olyan cegecske?

jorda 2009.07.26. 19:07:50

@Morgó Muki: Ti szerveztétek ? Gratula !

harkalygergo (törölt) · http://www.hg24.hu 2009.07.26. 19:19:11

@DnP: Úgy látom, neked fogalmad sincs arról, mi az a Lyoness! Akkor kérlek ne írj valótlanságokat, ne írj feltételezéseket, inkább informálódj! Segítek: cashback.hg24.hu

DnP 2009.07.26. 19:21:15

@harkalygergo:
"•Egyszeri regisztrációs díj: csak 3.000,- forint (visszafizetési garancia*)"

LoL basszuss...

Zabkása 2009.07.26. 20:15:44

Annyira nem volt meghirdetve, hogy én még azon is csodálkozom h BLOGposzt lett belőle.
Én sem hallottam az eseményről pedig az 5let nagyon jó lenne.... nekem az egyik hostess isemrősöm szólt h ugorjak fel hozzá, meg is lestem és 2től este 10ig ottvoltam. Szerencsémre a VIPben ültem velük és nem kellett egy vagyont fizetnem a semmire. Ja, pénteken találták ki h legyen 1000ért diákjegy....
Szegény standolók....10millát fizettek a bódékért 4 napra és SEMMI. Velünk szemben a borosok nekünk küldtek piát (főleg a csajoknak mellettem :) és magukban becsiptek aztán hamarabb be is zártak. Ennyi volt. Ezt úgy hívják h 10 milla minusz. Itt a vár kapott pénzt a helyfoglalásért plusz a szervező a lehúzásért. És ennyi.
Beszéltem a sajtófőnökkel aki azthitte h majd lesz itt minden magától, bár ő beszélt rádiókkal és újságokkal de azok millát akartak azért is kérni h beszámoljanak róla..... ez gyalázat!
Kár érte mert jó rendezvény lehetett volna belőle így egy kalap szar volt, 85%ban azok a turisták voltak akik odaTÉVEDTEK, 10% ott dolgozó és alig pár vendég. Köztük én is akit úgy hívtak h ugorjak fel.

Morgó Muki 2009.07.26. 20:17:03

@jorda: Akkor érdemben megint nem sikerült reagálnod semmire. Nem dolgozom rendezvényes cégnél. Még csak hasonló területen sem. Veled ellentétben igyekszem tájékozódni, nehogy butaságokat írjak. Ez így is előfordul, de akkor meg elnézést kérek és nem vagdalkozok mint te. Nézz körül és megtudod, ki rendezte.
Leszögezném ismét, teljesen jogos kritikákat fogalmaztok meg, ám engedd meg, ha hülyeséget írsz, arra felhívjam a figyelmed. Ha szerényebb lenne a stílusod, szerényebb lenne az én hangvételem is.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.07.26. 21:38:12

Gondolom a rendezvényt a Red Bull Magyarország, az ügynökségeik és a Hungaroring Zrt. szervezte. Szerintem volt rendesen médiája, de lehet, hogy csak hozzám jutott el napi több dózisbvan (miért kérnének millákat, nem értettem ezt a hsz-t) bár érdekes módon nekem is furcsa volt, amikor a rendezvényről szóló tudósítást olvastam, hogy már vége :)
Arról fogalmam sem volt, hogy borfesztivált is rittyentettek mellé, ez alap hiba volt. Bőven elég lett volna a Street Parade, elmegy akit érdekel, van 2 vendéglátós, aki kaszál, oszt jónapot.

Deszkás 2009.07.26. 21:45:06

Nem hirdették? Ne már4 Csütörtökön és pénteken is kinn volt a Danubius, folyamatosan nyomatták a reklámját, a Fővinformon ott volt az infó! És nem hirdették? LOL

Bazs79 2009.07.26. 22:34:44

Céginfó
A Lyoness Hungaroring Fest rendezője, a

Ring-Fesztivál Kft.
Cím: 1062, Budapest, Andrássy út. 99.

Telefon: +36/1/327 07 56
+36/30/231 23 18

E-Mail: info@hungaroringfest.com

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.07.26. 22:52:20

@harkalygergo: te meg ilyen lyonesses hittérítő vagy? nem röhögnek a hátad mögött?

italiano 2009.07.26. 22:58:03

Helyesen cappuccino és nem capuccino.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.07.26. 22:58:47

@Morgó Muki: mit okoskodsz, akinek most osztod az észt, az nem pont erről a bebukott rendezvényről, hanem általában a fesztiválokról írt.

Fashionistas 2009.07.26. 23:06:31

Hát a rendes plakát se kutya :)))
izoom.blog.hu/

cinike23 2009.07.27. 02:17:53

Hihetetlen hogy mennyi rosszindulatú ember él itt Magyarországon....
Az a véleményem,hogy akinek nincs pénze ne menjen rendezvényre,fesztiválra!
Szerintem az ötlet nagyon jó volt...hamarabb is lehetett volna ilyen rendezvényt csinálni!!!
Nem beszélve arról hogy a 100 tagú cigányzenekarra alsó hangon 10000Ft egy koncertjegy!!! Miért kéne ingyenesnek lennie egy ilyen rendezvénynek?????
Itt 2800-ért lehetett jegyet venni és 800Ft-ot le lehetett fogyasztani...Hol itt a probléma????
Nem lehetett kis munka ezt az egészet megszervezni!!! Reméljük jövőre is lesz!

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.07.27. 02:38:49

@cinike23: "[.....]...Hol itt a probléma????"

ott, hogy nem tudott a kutya se erről a rendezvényről. olvass már mielőtt írsz, okos.

amúgy meg te is rendező voltál?
(cinike23
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2009.07.27. óta tag.)

kötözködő 2009.07.27. 09:04:47

Az is baj a hasonló, Várban tartott rendezvényekkel, hogy az egyszeri turista megérkezik, felmenne a múzeumokba, vagy csak úgy megnézni a palotát, és nem tud, mert az egész le van zárva. Országimázs...?

almeer 2009.07.27. 09:33:01

Cinike! Lehet, hogy az egész országnak nincs pénze :))) Gondolom a szervezők a főiskolát művelődésszervező szak levelező tagozatán 2-es átlageredménnyel végzett, de annál nagyobb öntudattal rendelkező picsák voltak. Cinike meg Mukika :)

Olympe 2009.07.27. 09:49:38

Sokat akar a szarka tipikus esete - piackutatás volt a rendezvény előtt? Megkérdezték, vajon a szállodákban mennyi F1-es foglalás van? Mennyi F1-es jegy kelt el? Vajon a több 10 000 látogatóból akik kimegy 40 fokban Mogyoródra és ott eltölt min. 4 órát vajon feljön e a várba? Józan paraszti ész, az hiányzik. Gazdasági válság van, 2800 Ft-ért valamit nyújtani kell - még a "hülye" túristának is - akiről tudjuk, hogy már nem a bőre alatt is pénz van típus, aki egyre kevesebbet költ szállásra és drágább szolgátatásokra. Budapestiek? Kik? A tehetős réteg nagy része Balatonon vagy máshol nyaral - a város üres - vagy F1 rajongó és Mogyoródon van. Várba tévedő túrista első körben nem ért semmit - őt nem érdekli a F1 - második körben nem fizet 2800 Ftot - nem érdekli a F1 - harmadik körben amikor már ingyenes nem érti a kupon dolgot azt meg pláne nem, hogy kiveszik a biztonsági őrök a kezéből a szendvicset meg az ávizet - hiszen a rendezvény terültére ételt nem lehet bevinni, vegye meg mindenki jó drágán a kiállítóktól (menteni a menthetőt én értem, de ne így!) Ok, bemegy - a Vár hangulatát nem érzi (kivetítő üvölt, szponzorok, kiállítók, autók elllepik a területet, pár ember mászkál, nincs hangulata az egésznek) körbefényképez és kimegy vagy vesz pár kupont, nagy nehézségek árán DE 40 fokban nem borra vagy egyéb nehéz ételre költi el. A lényeg, hogy valóban országimázs romboló ilyen jellegű eseményt a várban megtartani - és nem a csütörtök és péntekire gondolok, az jó volt klassz volt és ott kellett volna abbahagyni (kivéve a fizetős részt, mert az ezeken a napokon is üres volt). Nem az a célom, hogy felelőst keressek és sarat dobáljak - mindenki aki részt vett felelős. A szervező, aki tényleg kicsit nagyot képzelt. (Kicsit zavaros volt, hogy kiket vártak az eseményre és azokat honnan, ki volt a célcsoport?) A kiállítók, akik hagyták magukat pár jólfésült laptopos budapestitől vagy ismerőstől (ez feltételezés persze) megvezetni. És nagy részben a helyszín tulajdonosa, aki az egyik legnagyobb idegenforgalmi értékünket ilyen rendezvénynek túrista szezonban kiadta. És még egy megjegyzés. A biztonsági szolgálat hozzáállása és viselkedése botrányos volt, a fejetlenségéert ezen a téren egyértelműen a szervezőket terheli a felelőség.

cinike23 2009.07.27. 10:41:43

@[imi]:
Nagyon érdekes...akkor az a több ezer ember aki elment csütörtökön a street parade-re az honnan tudta hogy hova kell menni? Az is a rendezvényhez tartozott nem?
Ez tipikus magyar mentalitás hogy egyből mocskolódni kell anyázni és kritizálni!
Nagyon érdekes az is hogy az Index előzőleg nem irt a rendezvényről sehol de bezzeg most aztán nyomatják a kritikákat!!! Gratulálok a sok magyar rosszindulatú embernek!!!! Ehhez értenek a magyarok!!! Valaki próbált volna egy olyan rendezvényt csinálni ami látványos,magyaros,kicsit más mint mint egy borfesztivál vagy egyéb fesztivál de úgy látszik mindenki csak ingyen akar mindent. Valamiért mindenki felment a várba aki ide irogat...
mégis csak tudtatok róla??? :):):)
Én nem a rendezőket védem csak nevetséges hogy tényleg hihetetlen ez a magyar mentalitás!!! Ezért tart itt ez az ország....

Olympe 2009.07.27. 11:23:17

@cinike23: Cinike, ne csináld! Nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy milliós költségvetésű rendezvény esetén ilyen kevés látogatószám miatt ekorrát bukni megengedhetetlen. Nem a próbálkozással van baj, hanem azzal, hogy nem gondolták át, hogy honnan lesz annyi látogató mint amennyit beharangoztak és amivel a kiállítókat odavonzották, akik nem kevés pénzt fizettek - gondolj bele annak a gasztronómiai szolgátatónak a helyzetébe, aki konkrétan abből él és 4 nap alatt talán ha nullszaldósra jött ki - mások kárán "próbálkozni" talán senkinek nem kéne! Az megint más kérdés, hogy a kiállítók felelőségge, hogy ennek "bedőltek" ők sem gondolták át, hogy honnan jön majd a beharangozott 15 000 fő - egyszerűen kézpénznek vették az ígéretet.

lackó 2009.07.27. 13:57:52

@cinike23: kisasszonykám, a nagy magyar mentalitás nem csak a fikázásból is áll, hanem abból, hogy nekiesünk úgy a dolgoknak, hogy egy hangyafaszányit sem nézünk körül, hogy vajon ez a marha sok kidobott pénz egyáltalán fog-e hozni valamit? Nem a hőbörgés a baj, hanem az, hogy beszedik a pénzt a kiállítóktól, leraknak pár bódét és azt hiszik, hogy ezzel minden el van intézve. Ugye, mennyire nincs? Ugye, milyen ismerős dolog ez? A környezettanulmány, marketing- és üzleti tervezés nálunk valahogy minden szinten kimarad. Ennek előkészítése és a professzionális szervezés pedig nem a közönség, bloggerek, hozzászólók dolga. Ha meg kritika van, azon nem kiakadni kell, meg elküldeni mindenkit más országba...ismerős viselkedés ez, de úgy látszik, ebben a kis országban ebből sehogy sem tudunk kilépni...

plutó111 2009.07.27. 17:12:14

@cinike23: A gasztronómiai fesztiválok többsége ingyenes, mivel az a cél hogy termékekre költsenek minnél többet. Ha belépőt szed a fesztivál az elijeszt rengeteg embert. Tudnék írni pár példát: Müncheni oktoberfest, Etyeki kezeslábas, stb...

cinike23 2009.07.27. 17:55:55

@lackó:
Kedves Lackó,el tudod képzelni hogy valóban csak leraktak pár bódét és beszedték a pénzt??? Nem tudom elképzelni hogy ez nem volt rendesen megszervezve....én az elmúlt egy hétben a danubius rádióban folyamatosan csak ezt hallottam hogy a várban lesz forma1-es rendezvény...nem hiszem el hogy valaki csak úgy szórakozna kedvtelésből ,hogy na akkor csinálok egy fesztivált. Ez üzlet! Ilyenkor jön a legtöbb turista Magyarországra.szerintem ezt akarták meglovagolni és az elképzelés nekem nagyon tetszett Én csak azon vagyok kiakadva hogy Magyarországon azonnal a botránykeltés és a mocskolódás indul meg ha valakinek nem sikerül valami. A kiállitókra visszatérve szeritem ők is a jó oldalát nézték ennek hiszen a borfesztivál mindig tele van emberrel és ha jól tudom oda is fizetni kell belépőt..Ők ebből indulhattak ki és vágtak bele ebbe a rendezvénybe.
Elsőre a pepsi sziget sem volt tökéletes :) aztán mára a legnagyobb rendezvény Budapesten....Az ötletet még mindig jónak találom nekem tetszett amit ott láttam szerintem sok meló volt ebben hogy ezt igy kivitelezzék.

DnP 2009.07.27. 18:20:27

@cinike23: Na akkor idezzel mar, hogy mit hallottal a danubius radiodban... mert ok sem tudtak szart sem ezt teny. Mondtak hogy lesz csutortokon fent a varban valami forma1es ize. Ennyi, semmit sem mondtak, mondhattak, mert fingjuk sem volt rola.

süti beállítások módosítása