Skip to content


Miért jó a konkurencia a borpiacon?

Minap került kezembe a Vinum magazin legutóbbi száma, és benne egy Hawesko szórólap. A Haweskóról azt érdemes tudni, hogy Németország egyik jelentős borkereskedő cége, amely a nagykereskedelemben, a kiskereskedelemben és az online borbizniszben is érdekelt – egykor forgalmazta Gál Tibor borait. (Egy 2005-ös VG-hír szerint a cég kiterjeszti Magyarországra a működését, de az akkori híren kívül ennek egyéb nyomát nem találtam.) A szórólap arról tudósít, hogy 69 euró ellenében enyém lehet két palack 2006-os Penfolds shiraz-cabernet küvé (listaáron 9,90 euró/palack), két 2007-es Baron Risacoli chianti (9,90 euró), két 2005-ös Jean-Pierre Moueix (8,50 euró), a Falesco 2008-as Est! Est!! Est!! nevű fehér küvéjének két palackja (5,90 euró), két palack a riojai Marques de Murrieta „Luis Galliussi” fantázianevű reservájából (14,90 euró) valamint két palack 2007-es moseli riesling a Villa Loosentől (8,90 euró). Mindehhez kapunk még ajándékba információs kártyákat a borokról, valamint egy Nicolas Feuillatte Reserve Particulière champagne-t (29,90 euró).

A tálalás ügyes. A csomag ugyanis a Vino Select nevű szolgáltatás részeként vásárolható meg: oktatási céllal dugják az orrunk alá a borválogatásokat, melyekből van bőven a kereskedő honlapján. És aki egyszer valamire rákapott, biztosan örömmel költ el több pénzt is a kereskedőnél – már abban a tudatban, hogy egy kicsit ő is borszakértővé vált. Mivel erre sok kereskedő rájött, egymással versengve próbálják hasonló ötletekkel magukhoz csábítani a vásárlókat, de én a Haweskóénál ügyesebbet és ütősebbet eddig nem találtam. Őszintén szólva szívesen vennék hasonlóan csábító ajánlatokat a hazai kereskedőktől is.

Címkék: németország borkereskedelem hawesko

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr31258362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörös és fehér 2009.07.21. 13:31:08

bár annyira ez a biznisz nem pörög, de hasonló kicsit
www.borelofizetes.hu/

süti beállítások módosítása