Skip to content


Extrém sport: Stuart Pigott Magyarországon

Aprócska, mégis örömteli hírt leletem a német-angol borszakíró, Stuart Pigott, honlapján, pontosabban annak Weintelegramm szekciójában: május elején a különc angol geisenheimi diákok társaságában ellátogatott Magyarországra. (A Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott szekszárdi kóstolón megtudtam Heimann Zoltántól, hogy a kirándulásban része volt az éppen Geisenheimben tanuló fiacskájának, ifjabb Zoltánnak is: az ungarische bortúrát ugyanis ő szervezte.)

A kirándulásról írott rövid beszámolójában Pigott a Szentesi-borokról szerzett élményeit osztja meg a nagyérdeművel. Miután kicsit ironizál a környezeten (kóstoló a billiárdasztalon a fittness klubban), lelkendezik egy sort a Szentesi-borokról, melyek szerinte rendkívül merészek, és az egész csapatot lenyűgözték. Egy fehéret és egy vöröset emel ki a szortimentből. Szentesi 2007-es ezerjója szerinte olyan illatos, mint egy mézfelhő, és rendkívül markán zamatai vannak. A másik kiemelt bor egy kísérleti blend, a Buda Cuveé (2/3 kadarka, 1/3 csókaszőlő, évjáratot nem említ Pigott). Ezt a bort egyenesen zseniálisnak minősíti. Őrülten cseresznyés illatú, vad, földes jegyek, roppant nagy erő és cserzőanyag, ennek ellenére mégis karcsú és élénk – írja az extremitásokhoz vonzódó Pigott.

Címkék: kadarka ezerjó etyek buda stuart pigott szentesi józsef csókaszőlő

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr191209336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása