Skip to content


Somló, bor, kultúra

Örömmel látom-hallom-olvasom, hogy a borvidékek egyre inkább felismerik: önmagában a bor talán nem elég vonzó, hogy turisták tömegeit vonzza. Somló az utóbbi időben nagyon igyekszik: egyre sikeresebbek a Somlói Tavasz Egyesület rendezvényei, most pedig itt egy új kezdeményezés: Somló hangja. A rendezvényt az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, hozta létre a Somlóhegy Alapítvánnyal és a Tornai Pincészettel karöltve.

A dobai Erdődy-kastély parkjában ezen az „összművészeti fesztiválon” (jelentsen a szó bármit is) lesz autentikus népzene, néptánc, világzene, jazz, kultúr-házimozi, gyereknek bábszínház, lovaglás, játékkészítés, íjászat... A 18 éven felülieknek persze sok jó bor is. Fellép a többek között a Ghymes, a Makám, a Csík zenekar, a Hot Jazz Band, a Los Andinos, Nikola Parov a quartettjével és Balogh Kálmán. Az extrém zene kedvelői figyelmében ajánlom a „prímástalálkozót”, melyen például Dresch Mihály, Balogh Kálmán, Both Miklós, Pál István Szalonna és Vizeli Balázs is fellép a prímási szerepben.


Somló hangja

Július 15-18., dobai Erdődy-kastély

Jegyárak: 1 napra 1500 Ft, 2 napra 2500 Ft, 4 napra 4500 Ft (14 éven felülieknek)


Címkék: fesztivál somló

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr951208156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása