Skip to content


Egy rajnai a hűvösebb hétvégére

Van a Fény utcai piacon egy savanyúságbolt bizonyos Móri úr tulajdonában (második szint, mozgólépcső után balra), aki jó ízléssel összeválogatott borszortimenttel csalogatja a vecsési káposztára, savanyított dinnyére, szarvasgomba konzervre, szárított vargányára vágyó nagyérdeműt. Móri úr kínálatának erénye, hogy 1. közvetlenül a termelőtől vásárol, 2. csak olyant vásárol, amit ő is szeretet. Jásdi rizlinget másfeles kiszerelésben 1100-ét, Bockot, Bozókyt, Frittmant, Léglit stb. Nála bukkantam a balatonboglári Kakashegyen működő Miklós Pince 2007-es rajnaijára ezerért. (Megjegyzem, a netes infók alapján nem jutott volna eszembe leemelni a polcról a kakasos címkéjű palackot.)

Illata hamisítatlan rajnai: kicsit petrolos, kicsit virágos, telt, ám könnyed, elegáns. Szájban érvényesülnek a fajta jó savai: harmonikusan illeszkednek a közepes testhez és a 12-es alkoholhoz. Nem lóg ki semmi sem jobbra, sem balra, minden a helyén, tiszta illatvilág, remek zamatok, stabil szerkezet. Nem unalmas, kicsit levegőztetve gazdagodik, szélesedik. A bor minden erényét megőrizte a jó minőségű szilikon dugó. Több mint fröccsbor. Meglepő tehetség nagyon jó áron: 5 pont, ha nem is vastagon.

Címkék: fehér balatonboglár rajnai rizling dél balaton 5 pont miklós pince

A bejegyzés trackback címe:

https://borboy.blog.hu/api/trackback/id/tr691196474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása